07-09-05

Filmoverzicht Part 1

Eindelijk is het dan toch zover! Het lang verwachte filmoverzicht. Als ik de DVD's hier zo naast mij zie liggen mankeren er precies toch nog wel een paar, maar waarschijnlijk zal ik die films op tv gezien hebben en herinner ik mij de titels toch ni goed meer :)

In een poging om chronologisch te werken: D.E.B.S.
imdb.com zegt: Recruited by the U.S. government for their unique ability to lie, cheat and fight, Amy, Max, Janet and Dominique join an underground academy of secret agents known only as D.E.B.S. These crime fighting hotties set out to save the world and keep their lipstick perfectly applied while doing so. Now the girls must combine their skills for their most important mission- to capture vexing vixen Lucy Diamond, the deadliest criminal the world has ever known. When D.E.B.S. star player, Amy, falls for Lucy, chaos erupts and the D.E.B.S. loyalty is put to the test.
Zit er veel verhaal in? Nee! Is het grappig? Hell ja! Ik heb me ontzettend geamuseerd tijdens het bekijken van deze parodie op elke normale secret agents film. En ja, misschien hadden de meisjes in schooluniform, die over het scherm trippelen met een geweer in hun handen, er ook wel iets mee te maken. Kortom 3,5/5

Daarna volgde Bring it on
Another teen movie, maar er zitten echt wel grappige dingen in, de soundtrack is superleuk, en sorry, maar Eliza Dushku is er afschuwelijk knap in! Vooral de scènes waar ze voor het eerst haar cheerleaderuniform aanheeft, en die waar ze een bikini-carwash houden. Funny movie, en ik heb hem 3 keer gezien in een week tijd voor hij begon te vervelen. Een verdiende 3/5.

Next: Rugrats in Paris
Vroeger was er op Kanaal II de Engels gesproken versie van de Rugrats, en die vond ik echt wel leuk. Aangezien die is afgevoerd (grom@VMMA voor het telkens afvoeren van goede series en dingen als The Simple Life in de plaats zetten) en ik dus was aangewezen op de minder leuke Nederlandse versie Ratjetoe, leek dit me een leuke kans om nog eens een grappige Rugrats te bekijken. Nice try. De humor van de serie zit er ergens wel in, maar je moet er toch wel naar zoeken, en de film duurt gewoon te lang om grappig en boeiend te blijven. Uit nostalgie toch nog een 2,5/5.

Silence of the Lambs
Na door iedereen vuil bekeken te worden wanneer ik zei dat ik de film nog niet gezien had, besloot ik om het boek te lezen, en daarna de film te bekijken. Het boek was goed, dus de verwachtingen waren hoog gespannen toen ik de film opzette. Hoogstwaarschijnlijk was het een slechte zet om het boek eerst te lezen, want de film, hoewel sterk geacteerd, en waarschijnlijk wel beklijvend als je hem bekijkt als het donker is buiten, kon me niet echt bekoren. Ik miste hele stukken van het verhaal, waardoor de film met haken en ogen aan mekaar leek te hangen. Dankzij sterke acteerprestaties nog een 3,5/5.

Steve+Sky
Een film die ik vorig jaar in de cinema wilde gaan bekijken, maar het is er toen niet van gekomen. Hij heeft me best wel kunnen bekoren, al was de sfeer van de cinema waarschijnlijk net dat beetje extra geweest. Al bij al kan ik me aansluiten bij de recensie van Humo (en dat zal zowat de eerste keer zijn) en vind ik het één van de mooiste Vlaamse films van de laatste paar jaar. 4/5

14:44 Gepost door Lien | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.