27-02-05

Boeken, boeken en meer boeken!

Jawel, ook ik ben vandaag naar het Boekenfestijn in de Brabanthal geweest, zoals vele bloggers blijkbaar. Redelijk wa centjes uitgegeven, maar tenminste wel weer een stapeltje leesvoer! En een boek voor school, Harrison's principles of internal medicine, voor minder dan de helft van de Standaard-prijs. De vorige druk dan wel, maar ik denk niet dat er nog veel studenten zijn die de nieuwste druk hebben, sinds de introductie van boekenfestijnen :)
Verder ook nog een photoshop-boek, en 5 leesboekjes, zoals gewoonlijk gekozen op basis van titel, kafttekening en achterflap. We zullen dus wel zien of het meevalt :)

Voor je het vraagt, nee ik heb nog geen letter vooruitgang geboekt aan alle opdrachten die nog liggen te wachten, het is dan ook nogal druk geweest dit weekend. Gisteren om 7u(!) opgestaan om naar de AV van de Holebifederatie te gaan, een veel te lange vergadering, en soms behoorlijk frustrerend, maar goed, daar ga ik niet over uitwijden...
Een paar mensen hebben dan geprobeerd me te overtuigen om 's avonds mee naar Gent te gaan fuiven, maar'k ben blij dat ik niet heb toegegeven. Heb heel de avond rustig in de zetel gezeten en tegen een uur of 12 viel ik om van de vaak. Bedje in dus!

Vandaag dus met ma&pa naar Leuven, en morgen weer naar school, de eerste dag van de module Long, ben benieuwd of deze prof les kan geven :) Tot gauw!

18:14 Gepost door Lien | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-02-05

Shocktherapy

I'm afraid I need some of that! Uitstelgedrag troef de laatste tijd. Ik heb nog 3 opdrachten liggen die half klaar of zelfs helemaal nog niet begonnen zijn. Eentje daarvan moet volgende week vrijdag binnen, en aangezien ik er maandag in de buurt moet zijn kan ik het best gewoon binnendoen als ik geen uur bustijd wil verspillen. Hetgene dat half af is, is tegen begin april, en het laatste is tegen juni.

De paper die al half af is, is een bespreking van een artikel over iets dat met Sociale Zekerheid te maken heeft. Ik twijfel nog tussen een opiniestuk over het kiwi-model, en het artikel dat gisteren in de Standaard stond over de kinderbijslag. Over dat laatste heb ik dus een halve paper, maar ik denk dat ik er nog een tweede ga schrijven, en dan zien welke het best is. Tenslotte is die paper het enige waarop mijn cijfer voor capita selecta gebaseerd zal zijn. En drie studiepunten zijn drie studiepunten, right!

Voor de rest voel ik mij ontzettend knuffelig. Elke gelegenheid is goed om te knuffelen, niet dat dat eerder niet zo was, maar nu is het echt wel heel erg. De melige muziek op de soundtrack van The L Word zal daar ook weinig goed aan doen denk ik, maar't is mooie muziek dus'k zet't toch lekker niet af, nah!

I know, this entry sucks, mr heb weinig inspiratie, so gonna leave ya now!

ow enne, Kevin, als ge een tijdje ni gerookt hebt, is een sigaret echt vies soms, ik vind Maes nu trouwens ook enorm vies, wel, viezer dan tevoren. Het goede nieuws: ik heb al twee dagen niet meer aan roken gedacht :o

17:34 Gepost door Lien | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

23-02-05

Eindelijk...

...heb ik tijd en ook een beetje zin om hier nog eens te posten. Erg eigenlijk, ik ga elke dag een aantal blogs af en ben dan teleurgesteld als daar niks gepost is, maar zelf post ik ook verre van dagelijks. Nu ja, ik post liever niet als ik er geen zin in heb of niks te vertellen heb.

Ik ben gestopt met roken! De eerste zaterdag van de semestervakantie ben ik gestopt, en dat is intussen alweer 3 en een halve week geleden. Het gaat goed, heel goed zelfs. Ik heb nog wel zin om te roken, maar geen zin in een sigaret. Veel rokers zullen waarschijnlijk wel begrijpen wat ik bedoel. Zin in de handeling, niet in de sigaret zelf. Intussen heb ik een keer of 4 getrokken van een sigaret, maar het is zo vies! Ik snap zelf niet eens meer dat ik daar 5 jaar lang van kon genieten. Het gaat dus goed! Nu hopen dat ik het volhoud tot het einde van mijn dagen :)

De derde week van het tweede semester is nu bezig, en eigenlijk valt het best wel mee tot hier toe. Oftalmo was best interessant, al zie ik nog steeds absoluut niets op een fundoscopie.
Deze week is het capita selecta I (II en III komen de volgende 2 jaar) over de opbouw van de Belgische gezondheidszorg. Sociale zekerheid, artsenpopulatie etc. Het leek vreselijk saai, maar tot nu toe viel het best mee. Alleen morgen... een hele voormiddag over de veranderingen in de artsenpopulatie en de vervrouwelijking van de geneeskunde. Een hele voormiddag! En daarna een hele namiddag groepstherapie aka communicatie.
Wanneer gaan ze nu eens begrijpen dat we echt geen behoefte hebben aan een gesprek over onze gevoelens met mensen die we amper kennen of kunnen uitstaan? Ik heb er geen problemen mee om mijn gevoelens te bespreken als dat relevant is, maar dan wel binnen een groep met mensen die ik vertrouw, en die ik dus zelf gekozen heb.
Dit semester is ons eindwerk ook officieel van start gegaan. Samen met S, E en L doe ik onderzoek binnen pediatrie, en het lijkt wel mee te zullen vallen. Helaas komt er wel behoorlijk wat statistiek bij kijken, en beginnen we met literatuurstudie, wat echt saai is, gecombineerd met de statistische verwerking van gegevens die verzameld zijn door een doctoraatsstudent. Enfin ja, we slaan er ons wel door.

EV zit me een beetje tot ver boven mijn hoofd op dit moment. Mensen vinden zoveel dingen vanzelfsprekend, en je moet soms echt hun handje vasthouden. Irritant. Als ik geen co was zou ik er een maandje tussenuit gaan, maar dat kan ik mijn co-co niet aandoen, bovendien staat er veel te veel te gebeuren de komende maanden. Ik zal er zo ook wel door geraken zeker...
Ik ben in elk geval niet de enige die er een beetje door zit, misschien is het de tijd van't jaar die mensen sneller somber maakt... Dat het dan maar snel lente wordt!

Verder heb ik niks speciaals te vertellen, behalve misschien dat de tweede reeks van The L Word gestart is in de VS, en oh boy, dit wordt een reeks om van te smullen! De eerste was dat natuurlijk ook al, maar er gaan gewoon zoveel dingen gebeuren! Alleen jammer dat Shane's haar eraf is, 't was veel mooier langer...
En, en, en als VT4 dit keer wel woord houdt, komt de eerste reeks in België ook eindelijk op antenne, vanaf 9 maart, elke woensdag rond 23u. Kijken dus! Kan ik die afleveringen ook eindelijk eens in deftige kwaliteit bekijken :)

En dat was echt alles, tot binnenkort, als ik in mijn agenda een vrij plekje vind toch...

13:08 Gepost door Lien | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |