25-02-05

Shocktherapy

I'm afraid I need some of that! Uitstelgedrag troef de laatste tijd. Ik heb nog 3 opdrachten liggen die half klaar of zelfs helemaal nog niet begonnen zijn. Eentje daarvan moet volgende week vrijdag binnen, en aangezien ik er maandag in de buurt moet zijn kan ik het best gewoon binnendoen als ik geen uur bustijd wil verspillen. Hetgene dat half af is, is tegen begin april, en het laatste is tegen juni.

De paper die al half af is, is een bespreking van een artikel over iets dat met Sociale Zekerheid te maken heeft. Ik twijfel nog tussen een opiniestuk over het kiwi-model, en het artikel dat gisteren in de Standaard stond over de kinderbijslag. Over dat laatste heb ik dus een halve paper, maar ik denk dat ik er nog een tweede ga schrijven, en dan zien welke het best is. Tenslotte is die paper het enige waarop mijn cijfer voor capita selecta gebaseerd zal zijn. En drie studiepunten zijn drie studiepunten, right!

Voor de rest voel ik mij ontzettend knuffelig. Elke gelegenheid is goed om te knuffelen, niet dat dat eerder niet zo was, maar nu is het echt wel heel erg. De melige muziek op de soundtrack van The L Word zal daar ook weinig goed aan doen denk ik, maar't is mooie muziek dus'k zet't toch lekker niet af, nah!

I know, this entry sucks, mr heb weinig inspiratie, so gonna leave ya now!

ow enne, Kevin, als ge een tijdje ni gerookt hebt, is een sigaret echt vies soms, ik vind Maes nu trouwens ook enorm vies, wel, viezer dan tevoren. Het goede nieuws: ik heb al twee dagen niet meer aan roken gedacht :o

17:34 Gepost door Lien | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Kuch! Hmja, zoals 3 uur zonder sigaret ofzo bedoel je? Nope, zelfs na 3 uur is 't nog altijd lekker hoor :-)

Trouwens, dat Kiwimodel heeft zo z'n voordelen, maar 't is nu niet meteen het meest sociaal voelend model dat ik ken, en is dus relatief makkelijk af te breken. If you need help with that, gimme a ring :)

Gepost door: Kev | 26-02-05

kiwi Mja't heeft vele voordelen, maar 'k snap niet helemaal wat je bedoelt met sociaal voelend model...
als het er komt zoals het zou moeten, met 100% terugbetaling van de gekozen geneesmiddelen, dan is het dat wel. okee, je kan dan misschien niet kiezen welk merk je wil, maar generische geneesmiddelen zijn aan strenge controles onderworpen en blablabla :)
Enfin, er zijn wel wat aanpassingen nodig voor het kiwimodel hier implementeerbaar is, maar dat zullen ze in de Wetstraat ook wel weten, veronderstel ik...

Gepost door: Lien | 26-02-05

peer Wat ik bedoel met het niet sociaal voelend zijn van zo'n model is dat, hoewel het voor de overgrote meerderheid van de bevolking uitermate geschikt is én een stuk goedkoper dan ons model, het net de minderheden die toevallig net één bepaald geneesmiddel nodig hebben in de kou laat staan. En mi moet men het succes van zo'n systeem afmeten aan de manier waarop het voorziet in de noden van, nu ja, die minderheden.

Waarmee ik natuurlijk niet wil zeggen dat het hier perfect zou zijn, noch dat het niet z'n goede kanten heeft :)

Gepost door: Kev | 27-02-05

Waw Een intelligente conversatie in dit gastenboekding, zowaar. Niets voor mij dus :p
Ik ga even de forummer uithangen een mijn cola een knuffel geven *hug*.
En veel leuke boeken gekocht?

Gepost door: Tim | 27-02-05

banaan Njah, het ding aan het kiwimodel is natuurlijk ook dat je geneesmiddelen die niet via de staat zijn aangekocht (en bijgevolg het goedkoopst zijn), kan laten voorschrijven door een dokter, met een speciaal voorschrift-dingetje, en dat ze dan wel worden terugbetaald.
In ieder geval, zoals Demotte het nu wil doen met de pil gaat het niet veel uithalen. De ene 50% laten terugbetalen tov anders 30% scheelt te weinig om vrouwen te laten overwegen om van pil te veranderen. De verschillende anticonceptiepillen zijn dan ook redelijk verschillend qua nevenwerkingen, en iedere vrouw heeft wel zowat haar favoriete pil :)
Enfin ja, misschien heb ik toch meer te vertellen over het kiwimodel, ik geraak over het kindergeld toch al ni verder dan anderhalve bladzijde *rolleyes*

Gepost door: Lien | 28-02-05

De commentaren zijn gesloten.