23-02-05

Eindelijk...

...heb ik tijd en ook een beetje zin om hier nog eens te posten. Erg eigenlijk, ik ga elke dag een aantal blogs af en ben dan teleurgesteld als daar niks gepost is, maar zelf post ik ook verre van dagelijks. Nu ja, ik post liever niet als ik er geen zin in heb of niks te vertellen heb.

Ik ben gestopt met roken! De eerste zaterdag van de semestervakantie ben ik gestopt, en dat is intussen alweer 3 en een halve week geleden. Het gaat goed, heel goed zelfs. Ik heb nog wel zin om te roken, maar geen zin in een sigaret. Veel rokers zullen waarschijnlijk wel begrijpen wat ik bedoel. Zin in de handeling, niet in de sigaret zelf. Intussen heb ik een keer of 4 getrokken van een sigaret, maar het is zo vies! Ik snap zelf niet eens meer dat ik daar 5 jaar lang van kon genieten. Het gaat dus goed! Nu hopen dat ik het volhoud tot het einde van mijn dagen :)

De derde week van het tweede semester is nu bezig, en eigenlijk valt het best wel mee tot hier toe. Oftalmo was best interessant, al zie ik nog steeds absoluut niets op een fundoscopie.
Deze week is het capita selecta I (II en III komen de volgende 2 jaar) over de opbouw van de Belgische gezondheidszorg. Sociale zekerheid, artsenpopulatie etc. Het leek vreselijk saai, maar tot nu toe viel het best mee. Alleen morgen... een hele voormiddag over de veranderingen in de artsenpopulatie en de vervrouwelijking van de geneeskunde. Een hele voormiddag! En daarna een hele namiddag groepstherapie aka communicatie.
Wanneer gaan ze nu eens begrijpen dat we echt geen behoefte hebben aan een gesprek over onze gevoelens met mensen die we amper kennen of kunnen uitstaan? Ik heb er geen problemen mee om mijn gevoelens te bespreken als dat relevant is, maar dan wel binnen een groep met mensen die ik vertrouw, en die ik dus zelf gekozen heb.
Dit semester is ons eindwerk ook officieel van start gegaan. Samen met S, E en L doe ik onderzoek binnen pediatrie, en het lijkt wel mee te zullen vallen. Helaas komt er wel behoorlijk wat statistiek bij kijken, en beginnen we met literatuurstudie, wat echt saai is, gecombineerd met de statistische verwerking van gegevens die verzameld zijn door een doctoraatsstudent. Enfin ja, we slaan er ons wel door.

EV zit me een beetje tot ver boven mijn hoofd op dit moment. Mensen vinden zoveel dingen vanzelfsprekend, en je moet soms echt hun handje vasthouden. Irritant. Als ik geen co was zou ik er een maandje tussenuit gaan, maar dat kan ik mijn co-co niet aandoen, bovendien staat er veel te veel te gebeuren de komende maanden. Ik zal er zo ook wel door geraken zeker...
Ik ben in elk geval niet de enige die er een beetje door zit, misschien is het de tijd van't jaar die mensen sneller somber maakt... Dat het dan maar snel lente wordt!

Verder heb ik niks speciaals te vertellen, behalve misschien dat de tweede reeks van The L Word gestart is in de VS, en oh boy, dit wordt een reeks om van te smullen! De eerste was dat natuurlijk ook al, maar er gaan gewoon zoveel dingen gebeuren! Alleen jammer dat Shane's haar eraf is, 't was veel mooier langer...
En, en, en als VT4 dit keer wel woord houdt, komt de eerste reeks in België ook eindelijk op antenne, vanaf 9 maart, elke woensdag rond 23u. Kijken dus! Kan ik die afleveringen ook eindelijk eens in deftige kwaliteit bekijken :)

En dat was echt alles, tot binnenkort, als ik in mijn agenda een vrij plekje vind toch...

13:08 Gepost door Lien | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

blogs lezen Dag laartje Partygirl,

Je kan heel makkelijk een heleboel blogs in één oogopslag checken op nieuwe postings door gebruik te maken van een rss lezer, zie meer uitleg op
www.standaard.be/rss

Ikzelf gebruik het heel gemakkelijke bloglines.com

Gepost door: pascal | 23-02-05

Proficiat Al zo lang gestopt met roken, time really flies!
Ik ben tegenwoordig weer geweldig slecht bezig op dat vlak, ik weet het. Maar ik ga mijn leven weer beteren. Gisteren en vandaag alvast toch al niet gerookt, en ik ben van plan dat opnieuw door te trekken.
Want inderdaad, eigenlijk is het gewoon vies...

Gepost door: Tim | 24-02-05

Mister pottery Ma Karo toch, ge maakt uzelf gewoon wijs dat die sigaret vies smaakte :-) Sigaretten smaken niet vies, sigaretten zijn lekker. En verslavend enzo. En dodelijk enzo. Maar vooral: lekker! :-)

Gepost door: Kev | 24-02-05

Kevin, das auteursrechten betalen he jongen :p Tss, zit die mijn personnages wat af te rippen :) Ma soit, flink van het stoppen en zo, doe zo voort! En als u co-co, ok, een maand ertussenuit, dan verlies ik (helemaal) men verstand :) maar als ge een weekske echt niet meer wilt, lemme know. Beter nu dan in maart-april in elk geval *roll eyes*

Gepost door: Bobster | 25-02-05

Tja :) Uw site stond toevallig open onder die van Karo, en ik zat zonder titelinspiratie :-)

Gepost door: Kev | 26-02-05

De commentaren zijn gesloten.