16-09-04

Vreemde kronkels

Het is voor velen wellicht geen geheim meer dat ik vreemde kronkels heb. Af en toe wordt mijn aandacht er gewoon extra op gevestigd.

Gisteren bijvoorbeeld, zat ik op de tram richting stad, ik denk dat ik naar EV ging, en ik zag in premetrostation Frederik van Eeden een affiche van BMW hangen. Een auto (logisch wanneer het om BMW gaat natuurlijk) met daarbij de slogan "Ode aan de vreugde". Mijn gedachten sprongen meteen naar Beethoven en zijn 5de symfonie (of is het nu de 9de, ik kan ze nooit uit elkaar houden) en van Beethoven naar een les esthetica in het 5de middelbaar. Ik zag plots weer het klaslokaal voor me, ik herinner me die les blijkbaar nog geweldig goed, want het was in een ander lokaal dan normaal, en de (overigens niet onknappe) lerares verscheen ook levensecht in mijn gedachten.
Ik vind het echt super-vreemd hoe je hersenen en herinneringen zo'n rare kronkels kunnen maken, ik stel me herinneringen soms voor alsof ze geklasseerd zijn in een grote archiefkast met trefwoorden, en sommige herinneringen komen dan terecht bij de vreemdste trefwoorden. Zoals een les esthetica bij "Ode aan de vreugde".

Veel meer zinnigs heb ik eigenlijk niet te vertellen, behalve dan dat ik een beetje moe ben, en dat terwijl ik morgen op vakantie vertrek! Het zal me goed doen, ik ben alles hier een beetje beu. Zoveel zeurende mensen, langs alle kanten, ik ben ze moe! Een reisverslag komt nog wel ;) Tot volgende week!

15:33 Gepost door Lien | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hmm... Mis je nu al...

Gepost door: Snoes | 19-09-04

De commentaren zijn gesloten.