23-04-04

I know that the truth won't come true

Ach, het leven van de gemiddelde student kan best wel druk zijn, niet? Er is weer een boel gebeurd, hoewel dat toch genuanceerd moet worden. De voorbije week vulde ik mijn dagen vooral met naar school gaan, aan de pc zitten, en diens meer. Volgende week begin ik écht te studeren.
Yeah right.

Plannen heb ik alvast genoeg, voor de meeste vakken heb ik zelfs al een studiestrategie opgesteld, ik hoop alleen maar dat ik genoeg tijd zal hebben om ze uit te voeren. Voor farmacologie stel ik aan de hand van de lijst van te kennen geneesmiddelen een samenvatting op, met alle klassen, uitgewerkt, en vervolgens zet ik bij alle farmaca tot welke klasse ze behoren. Dan is het enkel nog farmakinetiek dat overblijft, en natuurlijk een beetje algemene dingen, zoals de werking van het hart enzo. Ik zou durven beweren dat ik dat intussen wel ken.
Voor genetica leer ik de Nederlandse vertaling van het boek, en eventueel (lees: als er nog tijd overblijft) de blauwe kaders in het boek.
Voor beweging stel ik voor elke ziekte een blad op met de klachten, da's makkelijk om de differentiaal diagnose te stellen. Wie weet maak ik ook nog wel een tabelletje met ja/nee's, je kent dat wel.
Dan blijven nog over: shock en orgaanfalen. Die lessen hebben we nog niet gekregen dus het wordt moeilijk om daar al een strategie voor op te stellen. Waarschijnlijk wordt dat dezelfde als voor eigen en niet-eigen: zwemmen of verzuipen. Kan iemand mij alvast even de schoolslag terug aanleren?

Voor de laatste week van de vakantie kan ik mij niet direct noemenswaardige incidenten of evenementen voor de geest halen. 'k Heb gewerkt, ben naar EV geweest, naar de cinema geweest (Big Fish) en ik denk dat dat zowat mijn week samenvat.
In't weekend heb'k ook gewerkt, en zaterdag was er uiteraard de homo top100. Was een fijn feestje, lang geleden dat ik nog in de Jacob zat toen het licht weer aanging. 't Was half 7 als ik in mijn bedje stak en kwart voor 12 als ik er (na lang uitstellen) toch echt hoogdringend uitmoest om UGC-waarts te gaan.

Deze week zal mijn persoonlijke geschiedenis ingaan als de cinema-week. 3 keer naar de cinema geweest op 4 dagen tijd, is da erg of is da erg? Maandag Kill Bill Vol.1, aangezien ik kaarten gewonnen had voor de avant première van Vol.2 in metropolis op dinsdag. What can I say. Ze zijn allebei heel erg goed, elk op hun manier. Vol.1 is de zwaar over the top gaande actiefilm, spuitend bloed all over the place, terwijl Vol.2 veel minder actie vertoont, maar wel erg veel dialogen. Niet het soort absurde dialogen zoals u die misschien kent uit Pulp Fiction, maar wel dialogen met een bijdrage aan de plot. Ik ben het dus, zoals zo vaak, oneens met de filmrecensent van Humo. Als je houdt van Quenten Tarantino is het zeker een must see-movie.
Gisteren ontbrak de goesting me om in de namiddag toch maar naar de les te gaan, maar ons ma was thuis dus moest wel thuis buiten, ben ik maar naar de cinema geweest :) Heb Monster gezien, een erg goeie film, wel zwaar, ik was er ff ni goed van.

Voor dit weekend staat er opnieuw een druk werkweekend geprogrammeerd. Vanavond, morgen vanaf 13u, en zondag vanaf 10u45. Zondag is meteen ook mijn allerlaatste dag bij UGC, voorlopig. Als ik het volgend jaar een beetje kan combineren met school ga ik er zeker terug werken, en desnoods doen we vakantiewerk.
Volgend weekend is het teambuilding voor't XL-kamp. Deze week hebben we de verdeling van werkwinkels, animatievoorbereiding, en landkaartkoppels gekregen. Ik heb dus nu ook mijn eigen cola :) En'k ben er best wel blij mee (alleen het feit dat hij blijkbaar ni kan masseren spreekt tegen hem) maar'k ga toch maar kung fu leren en een Hanzo-sword kopen ;)

Zo, ik denk dat ik het hier maar bij houdt, en stilaan eens ga nadenken over mijn column voor de Versch Geperst. Over de wildgroei van blogs en andere online dagboeken. Misschien.

16:17 Gepost door Lien | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

studentenleven my ass als ik dit blog zo even lees ben ik heel blij dat ik niet meer moet studeren.
zij die beweren dat het studentenleven de mooiste tijd van hun leven was zijn idioten die altijd zeggen dat het vroeger veel beter was *geeuw*

ik deel de cinema-week trouwens, gothika, time line en kill bill vol.2 toevallig in dezelfde zaal als laartje *kiss*

Gepost door: Frank | 25-04-04

echt dan hè! studentenleven zal schoon zijn als ge vervoer hebt naar de TD's... en ni nog een uur moet fietsen me zatte botten (en de lift pakken in de fietserstunnel...)

Gepost door: Lienemien | 25-04-04

Good site Very good site.

Gepost door: power of attorney | 17-05-06

De commentaren zijn gesloten.